.

אוסף מתכוני לביבות לחנוכה

לביבות מנגולד ובצל  

הכמות: 12 לביבות

המרכיבים:

  • 1 בצל גדול / שני בצלים קטנים
  • 1 צרור גדול עלי מנגולד+גבעולים
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח חומוס
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1 כפית מלח ורוד
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כף פתיתי שמרי בירה יבשים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ו-1/4 כוסות מים

הוראות ההכנה:

  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות וקוצצים את גבעולי המנגולד.
  2. מטגנים את הבצל והמנגולד ללא שמן, במחבת חמה, מוסיפים מעט מלח ומים וממשיכים לטגן למשך כשתי דקות (לחילופין ניתן לטגן במעט שמן זית).
  3. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן למשך כ-5 דק׳, עד להורדת הנפח.
  4. בינתיים מערבבים יחד את יתר המרכיבים. כשעלי המנגולד מוכנים, מוסיפים אותם פנימה ומערבבים היטב. הבלילה אמורה לצאת סמיכה אך עדיין נוזלית.
  5. יוצקים לביבות למחבת נון סטיק חמה, ללא שמן או מעט שמן בלבד, ומטגנים את הלביבות למשך כחצי דקה משני הצדדים. הופכים את הלביבות כאשר מופיעות בועיות קטנות על פני שטח הלביבה.
  6. מומלץ להגיש עם לימון סחוט מעל!

לביבות כרובית

הכמות: 12 לביבות

המרכיבים:

  • 1 ק״ג כרובית, מופרדת לפרחים (ראש כרובית בינוני)
  • 2 כפות פתיתי שמרי בירה יבשים
  • מלח ורוד ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 כפות קמח עדשים אדומות
  • 3 כפות חלב צמחי
  • 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • 1 כפית חומץ תפוחים

הוראות ההכנה:

  1. מבשלים את הכרובית למשך כ-10 דק׳, עד לריכוך.
  2. מסננים היטב, מועכים באמצעות מועך לתפוח״א, ומסננים דרך חיתול בד/בד טטרה ממים עודפים.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, ובצלוחית נפרדת טורפים יחד קמח עדשים ומים עד לקבלת בלילה סמיכה יחסית, וגם אותה מוזגים לקערה.
  4. מוסיפים את אבקת האפייה וחומץ התפוחים, מערבבים שוב ויוצקים לביבות למחבת נון סטיק חמה, ללא שמן או עם מעט שמן בלבד.
  5. מטגנים למשך כדקה בצד אחד, הופכים וממשיכים לטגן למשך כחצי דקה.
  6. מגישים עם מטבל בזיליקום, שום, צ׳ילי, לימון ומעט שמן זית (או לחילופין מטבל מיונז צ׳יפוטלה, מתכון מצורף בהמשך המאמר).

לביבות זוקיני כרישה ועשבי תיבול

הכמות: כ-10 לביבות

המרכיבים:

  • 2 כרישות בינוניות
  • 1 זוקיני גדול
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כוס גדושה עשבי תיבול (שמיר ונענע)
  • 4 כפות קמח חומוס
  • 3 כפות מים

הוראות ההכנה:

  1. קוצצים את הכרישה, שוטפים ומסננים היטב משאריות אדמה.
  2. מעבירים לסיר ומוזגים מים עד לכדי כיסוי.
  3. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש בינונית למשך כ-30 דק׳, עד לקבלת פירה כרישה יבש לחלוטין מנוזלים.
  4. מגוררים זוקיני גס על פומפייה, וסוחטים באמצעות בד טטרה/מגבת מעודף נוזלים. לסחוט היטב עד שהזוקיני מגיר את כל הנוזלים!
  5. בקערה אחת, מערבבים יחד את כל המרכיבים, מלבד המים, ומוסיפים בהדרגה 2-3 כפות מים, עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה שהיא לא נוזלית מידי ולא יבשה מידי. במידה והתערובת נוזלית יש להוסיף קמח חומוס, במידה ויבשה, יש להוסיף מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
  6. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומניחים תלוליות מהבלילה, שפוחסים מעט באמצעות גב הכף. מטגנים במשך כדקה מצד אחד והופכים לצד השני, שם מטגנים גם למשך כדקה.
  7. במידת הצורך, יש להוסיף שמן למחבת עדי לקבל את המעטפת הפריכה בטיגון כל הלביבות.
  8. מוציאים לנייר סופג להסרת עודפי השמן, ומגישים לצד חומוס-שום וצ׳יפס בטטה אפוי בתנור.

*ניתן לאפות את הלביבות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לאחר הברשת כל לביבה בשמן.

**ניתן לטגן במחבת נון-סטיק ללא שמן כלל.

שימו לב שבשתי הדרכים האלטרנטיביות טעם הלביבות ומרקמן ישתנה בהתאם.

לביבות פלאפל

הכמות: 10-12 לביבות

המרכיבים:

  • 3/4 כוס קמח חומוס
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק…)
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד

הוראות ההכנה:

  1. תחילה טורפים היטב את קמח החומוס והמים ומניחים בצד.
  2. מועכים את גרגירי החומוס באמצעות מועך לתפוח״א.
  3. מוסיפים את כל המרכיבים לבלילת קמח החומוס ומערבבים היטב.
  4. מחממים מחבת נון סטיק ללא שמן, ומטגנים את הלביבות כ-2 דק׳ מכל צד.

*הצעת הגשה: לסחוט לימון מעל.

**ניתן להגיש בפיתה מכוסמין מלא, בתוספת טחינה וסלט ירקות קצוץ.

לביבות תפוח״א/לטקס אפויות עם איולי צ׳יפוטלה

הכמות: כ-12 לביבות

המרכיבים:

  • 3 תפוח״א
  • 1 כף תחליף חלב
  • 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות שמרי בירה יבשים
  • שמן זית להברשה

הוראות ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם, עם הקליפה, למשך כ-30-40 דק׳ עד לריכוך.

2. מניחים להתקרר מעט ומקלפים את תפוחי האדמה.

3. מגוררים גס על פומפייה.

4. מתבלים ומוסיפים תחליף חלב.

5. מערבבים בעדינות, באמצעות קצות האצבעות, כדי לא למעוך לפירה.

6. יוצרים לביבות ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20-30 דק׳ עד להזהבה.

מטבל מיונז צ׳יפוטלה:

  • 1/3 כוס מיונז טבעוני (ניתן להכין לבד, יש לי מתכון בערוץ היוטיוב ובאתר)
  • בצל שאלוט
  • 1 מלפפון כבוש/ או קורנישון
  • 1 כפית צלפים במלח
  • 1 ארטישוק בגריל מצנצנת
  • 2 כפות מחומץ המלפפונים / 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 1 כף מיץ סחוט מלימון
  • 1 כפית סלסת צ׳יפוטלה/ פלפל צ׳יפוטלה קצוץ

לביבות ירק אפויות 

כמות: כ-15 לביבות

המרכיבים:

  • 1/2 כוס פירה בטטה
  • 2 כוסות ירקות מגוררים לבחירה (גזר, קישוא, סלק, זוקיני, קולורבי…)
  • 2 כפות קמח כוסמין מלא
  • ״ביצת״ קמח חומוס: 3 כפות קמח חומוס + 3 כפות מים
  • 1 בצל מטוגן
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

  1. מבשלים את הבטטה עד כדי ריכוך, מסננים ומועכים לפירה (סה״כ 1/2 כוס).
  2. מגוררים ירקות על פומפייה, וסוחטים היטב מנוזלים (חשוב מאוד).
  3. טורפים יחד קמח חומוס עד הגעה למרקם של בלילת פנקייקס. מניחים בצד.
  4. קוצצים בצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, עד להזהבה.
  5. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל המרכיבים, כאשר מוסיפים את הקמח לקראת הסוף על מנת לספוח נוזלים ולגבש את התערובת.
  6. מלבבים לביבות באמצעות שתי כפות או באמצעות ידיים משומנות מעט, ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.
  7. מזלפים שמן זית מעל הלביבות, ואופים למשך כ-30 דק׳. הופכים אותן בעדינות וממשיכים לאפות למשך כ-10 דק׳ נוספות, עד להזהבה.

*ניתן גם לטגן את הלביבות על מנת לקצר את זמן ההכנה. מומלץ לעשות זאת במחבת נון-סטיק עם מעט שמן.

לביבות ״בשר״ טבעוניות

כמות: כ-12 לביבות

המרכיבים:

  • 1 כוס שבבי סויה יבשים

  • 3/4 כוס מים חמים

  • 1/2 כפית פפריקה

  • קורט קינמון

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • 1/2 בצל מרוסק על פומפייה

  • 3 כפות פירורי לחם מכוסמין מלא*

  • 2 כפות קמח כוסמין מלא

  • 1 ״ביצת״ קמח חומוס (3 כפות קמח חומוס + 3 כפות מים)

  • 1 כף סויה תמרי

הוראות ההכנה:

  1. מרסקים 1/2 בצל על פומפייה, ונפטרים מהנוזלים המיותרים.

  2. טורפים יחד קמח חומוס ומים ומניחים בצד.

  3. בקערה גדולה, מערבבים יחד מים חמים ושבבי סויה, מכסים בצלחת/מכסה ומניחים בצד למשך כ-5 דק׳.

  4. לאחר כ-5 דק׳, שבבי הסויה סופחים את הנוזלים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

  5. עוברים ללוש באמצעות ידיים נקיות, עד שהתערובת הופכת לדביקה מעט ואחידה.

  6. יוצרים לביבות באמצעות ידיים נקיות (ניתן לשמן אותן מעט במידת הצורך) ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן, למשך כ-3 דק׳ בכל צד**

* לגרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הקמח בכל קמח אחר ללא גלוטן (קמח אורז, קמח שיבולת שועל וכו׳) ואת פירורי הלחם בפצפוצי אורז/כוסמת מלאים, טחונים במעבד המזון למרקם של פירורי לחם.

** ניתן לאפות את הלביבות למשך כ-30 דק׳, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. יש להבריש את נייר האפייה בשמן ולזלף מעט שמן למעלה (רצוי להפוך באמצע).

לביבות תירס וקרם אבוקדו 

כמות: כ-15 לביבות.

המרכיבים:

  • 300 גר׳ גרגירי תירס קפואים, לאחר הפשרה

  • 1/2 כוס קמח תירס דק

  • 1/4 כוס קמח כוסמין מלא*

  • 3 כפות גדושות יוגורט סויה/קשיו/קוקוס (125 גר׳)

  • 1/4 כוס פירורי לחם מכוסמין מלא

  • 2/3 כוס חלב סויה/חלב צמחי אחר

  • חופן כוסברה קצוצה (או שמיר/בצל ירוק/עירית)

  • 1 כפית מלח (או לפי הטעם)

  • 1/4 כפית פלפל שחור

  • 1/2 כפית צ׳ילי יבש גרוס (או פפריקה מתוקה)

הוראות ההכנה:

  1. טוחנים את גרגירי התירס המופשרים במעבד מזון בפולסים קצרים.

  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את התירס הגרוס, חלב הסויה ויוגורט הסויה.

  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

  4. מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק, ויוצקים מהבלילה באמצעות שתי כפות. מטגנים למשך כ-2-3 דק׳ מכל צד, עד להזהבה.

*לגרסה ללא גלוטן: ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח תירס, ואת פירורי הלחם בפולנטה.

 

קרם אבוקדו:

  • 1 אבוקדו

  • 1 כף לימון

  • קמצוץ מלח ופלפל שחור

  • מעט שמן זית

הוראות ההכנה:

טוחנים את המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

לביבות עדשים אדומות הודיות 

הכמות: כ-20 לביבות

המרכיבים:

  • 1 כוס עדשים אדומות + 1 כוס מים

  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ

  • 1 שן שום, קצוצה

  • 1/2 כוס קמח כוסמת ירוקה*

  • 1 כפית מלח (או לפי הטעם)

  • 1/4 כפית פלפל שחור

  • 1/2 חצי כפית כורכום

  • 1/2 כפית כוסברה יבשה

  • 1 כפית תבלין קארי

  • 1/2 כוס חלב קוקוס

הוראות ההכנה:

  1. שוטפים ומסננים את העדשים האדומות. מעבירים לקלחת עם 1 כוס מים. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף המצטבר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה למשך כ-15 דק׳. העדשים הופכות למעין מחית בתום זמן הבישול.

  2. מעבירים את העדשים לקערה גדולה, ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה דביקה וסמיכה יחסית. במידה והבלילה נוזלית מידי, יש להוסיף קמח, במידה ו-״בצקית״ מידי, יש להוסיף חלב קוקוס.

  3. מטגנים את הלביבות במחבת נון-סטיק עם מעט שמן למשך כ-2-3 דק׳ בכל צד, עד להזהבה.

*ניתן להחליף את קמח הכוסמת בכל קמח אחר.

משהו מתוק לסוף...

לביבות תפוח עץ מתוקות

הכמות: 6-7 לביבות 

המרכיבים:

  • 3 תפוחי עץ בינוניים מזן גאלה או פינק ליידי
  • 1 כפית קינמון
  • 1 -1/2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • 1/4 כוס קמח אורז מלא/שיבולת שועל
  • 2 כפות חלב צמחי
  • 2 כפות מייפל (או לפי הטעם)
  • 1 כפית חומץ תפוחים

הוראות ההכנה:

  1. מגוררים את תפוחי העץ על פומפייה. סוחטים היטב ממיץ.
  2. מעבירים לקערה, ולתוכה מוזגים את המרכיבים היבשים. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר המרכיבים. הבלילה צריכה לצאת דביקה יחסית.
  3. יוצקים לביבות למחבת נון סטיק חמה, ללא שמן או עם מעט שמן קוקוס, באמצעות שתי כפות. הופכים בעדינות לצד השני לאחר כדקה, כשהלביבות מזהיבות.
  4. מגישים עם תוספת קינמון ומייפל.

רוצים ללמוד עוד על בישול ואפייה טבעוניים?

 

אני מזמינה אתכם להשתתף בסדנה הדיגיטלית שלי - ״טבעונות בקלות - אוכל שחיתות טבעוני״

כדי ללמוד על הכנת מתכונים מושחתים בגרסה בריאה יותר.

הקורס מחולק ל-4 פרקים, בהם מספר שיעורי וידאו מצולמים.

מתי מתחילים?

כבר עכשיו!

אתם יכולים לרכוש את הסדנה ולהתחיל לבשל יחד איתי עוד היום.

כל מי שירכוש את הקורס יוכל להכנס לקבוצת פייסבוק סגורה בה אמשיך ללוות אתכם,

ולתת לכם תמיכה 24/7 (טוב, אולי לא כשאני ישנה..)

וגם - תקבלו את חוברת המתכונים של הסדנה + בונוס מתנה מתכונים נוספים.

כמה זה עולה?

הטבת חודש דצמבר נמשכת

עכשיו ב-70₪ בלבד!

היה 220₪

בואו נשמור על קשר! השאירו פרטים,

ואשלח לכם/ן הטבות, מתכונים ושאר ירקות בתמורה

בלחיצה על כפתור ״שליחה״ אני מאשר/ת קבלת דיוור בדואר אלקטרוני. בכל רגע תוכלו להסיר עצמכם/ן מהרשימה במידת הצורך.

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.